Ontspanningsmuziek
Deze ontspanningsmuziek heb ik gemaakt als achtergrond bij meditatie, Qi Gong beoefening, een ontspanningsmassage, of om gewoon lekker naar te luisteren.
Klik op 'n CD-hoes of titel om de tracks te beluisteren en/of te downloaden.

Je mag deze muziek GRATIS downloaden en verspreiden.
Het enige wat ik ervoor terugvraag is vermelding van de titel en de bron. Mocht je een financiŰle donatie willen doen, kijk dan bij Contact voor het rekeningnummer.


Inner Harmony: Alles is trilling, energie. Door resonantie heeft muziek grote invloed op levende wezens. Die invloed is alom bekend: de oude Grieken spraken al van Dionysische (opzwepende) en Apollonische (rustgevende) muziek. Lage klanken werken op het onderste deel van het lichaam, hoge klanken op het hoofd. Met een breed spectrum aan geluid en door zorgvuldig gekozen toonsoorten werkt Inner Harmony in op het hele wezen.
Een aantal delen van Inner Harmony is gebaseerd op de melodie van het prachtige, 13e eeuwse, gregoriaanse Dies Irae. Het is als zodanig niet altijd herkenbaar: het is ook in stukken gebruikt, langgerekt, en zelfs achterstevoren.

Ocean Breathing: De "5 elementen cyclus" is een systeem, waarin de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal elkaar stimuleren en in balans houden. Ieder element is gekoppeld aan vele aspecten van het Universum, dus ook aan vele aspecten van de mens.
De muziek op deze CD is ge´nspireerd door het element Water en voert je mee naar je eigen innerlijke diepten.


gewoonZijn: Speciaal geschreven voor een website, maar hier verlengd tot een uur heerlijke, ontspannende, meditatieve muziek. De harpmelodie is een vertaling van de letters g-e-w-o-o-n-z-i-j-n, in muziek.
Klik hier om de download te starten.
Watermeditatie: Nˇg 'n uur heerlijke ontspanningsmuziek. Iets meer afwisseling tussen harp en achtergrond, vergeleken met gewoonZijn (zie boven).
Klik hier om de download te starten.

Cactus_001: Een half uur muziek om op te reizen. Laat het maar over je heen komen...
Klik hier om de download te starten.
Jeroen Nieuwint
muziekproducten